NGR Camperpoint Racing Team

Het NGR/Camperpoint Racing Team is een initiatief mij, Niels Gerritsen (23), ik ben mijn race carrière begonnen in 2012 bij het HTS Racing Team waar ik twee jaar heb kunnen laten zijn wat ik in mijn mars had. Het succes met dit team (3e plaats in het algemeen klassement van het Open Nederlands Kampioenschap) smaakte naar meer.

Vandaar dat wij zijn doorgestart met een eigen motor en eigen engineering. Tevens kwamen we in 2014 en 2015 uit in het Europees Kampioenschap Supermono en behaalde maar liefst een 6e(2014) en 4e plaats(2015) in dit EK kampioenschap.

Het Supermono-klassement gaat uit van ééncilinder viertaktmotoren met een maximale cilinderinhoud van 800cc.De races worden verreden op circuits als Assen (NL), Zolder(BE), Snetterton (UK), Oschersleben (GE), Hockenheim (GE) en Red Bull Ring (AT).

Er is gekozen voor deelname in deze klasse omdat hier een grote constructieve vrijheid is. Zo rijden wij met een door de KTM fabriek speciaal geprepareerd motorblok. Naast het motorblok wordt de rest van de motor ook op professionele wijze opgebouwd, de basis van de motorfiets is een Honda RS250 Grand Prix racer. Bijna alle onderdelen worden door het team zelf geproduceerd en ontwikkeld. Door telkens te blijven innoveren verwachten we niet alleen onze prestaties te verbeteren, maar ook te blijven leren.